Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η θέση της Ελλάδας είναι σαφής και έχει διαμηνυθεί στην Αλβανική πλευρά.
Η Ελλάδα συναίνεσε στην αποστολή της επιστολής της ΕΕ στα Τίρανα για το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων, υπό την αίρεση ότι μέχρι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να υπάρξει μια σαφής κίνηση προς την κατεύθυνση αποκατάστασης της πολιτικής βούλησης του εκλογικού σώματος της Χειμάρας.
Δεν είναι θέμα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλά μια καθαρά πολιτική-διοικητική απόφαση σημείωναν οι ίδιοι διπλωματικοί παράγοντες, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά δε ζητά δικαστική απόφαση ούτε παρεμβαίνει, αλλά αυτό που ζητά είναι να δοθεί στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας η άδεια να ορκιστεί και να μπορεί να ασκεί τα πολιτικά του δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι σήμερα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που προετοιμάζει τα θέματα της Συνόδου Κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, στα οποία περιλαμβάνεται και η Διεύρυνση της ΕΕ, θα συζητήσει και για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επαναβεβαιώνουν την πλήρη και αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους στην προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και θα ζητούν την επιτάχυνση της ενταξιακής τους διαδικασίας. Οι διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα ξεκινήσουν μόλις εκπληρωθούν επαρκώς τα κριτήρια, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2025: Η καθιερωμένη συνάντηση φοιτητών και επιχειρήσεων εδώ και 33 χρόνια
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αττική – Έκρυβαν τα ναρκωτικά στα σπίτια τους
- Ισραήλ-Γάζα: Ο Νετανιάχου συζήτησε τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας με τον Αμερικανό απεσταλμένο
- Χαμός μετά τις απειλές Κινέζου διπλωμάτη πως θα αποκεφαλίσει την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας
- Χ. Δήμας: Τι είπε για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά
- Στη Βουλή η συγχώνευση των υπηρεσιών ύδρευσης των δήμων της Χαλκιδικής στην ΕΥΑΘ
- Ο Τραμπ απειλεί με «νομικές ενέργειες» το BBC – Δεν κοπάζει ο σάλος με τη «μονταζιέρα»
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών
- Έλον Μασκ: Τα ρομπότ Optimus θα… εμποδίζουν τους ανθρώπους να διαπράττουν εγκλήματα, vid
- Δολοφονία Κουμανταρέα: Ισόβια, εκ νέου, στους δύο αλλοδαπούς κατηγορούμενους









