Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).
Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία.
Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας-Ελλάδας.
Αυτό θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία βουλγαρικής και ελληνικών εταιρειών τηλεφωνίας, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.
Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του 5G στα δίκτυα μεταφορών των ελληνικών και βουλγαρικών αυτοκινητοδρόμων για την υποστήριξη συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων υπηρεσιών κινητικότητας.
Θα υπάρξει ταχεία διαδικτυακή σύνδεση κατά μήκος 300 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου στην ελληνική πλευρά και 173 χιλιομέτρων στη βουλγαρική.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









