Η μελέτη, ως εκ τούτου, οδήγησε στην εικασία ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί κόσμοι στον Γαλαξία μας που φιλοξενούν εξωγήινη ζωή.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Research Notes of the American Astronomical Society.
Τι βρήκαν οι ερευνητές;
Η Jane Greaves, η αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ που πραγματοποίησε τη μελέτη, διαπίστωσε ότι οι ήπειροι δύο εξωπλανητών μπορεί να έχουν δημιουργηθεί τέσσερα έως πέντε δισεκατομμύρια χρόνια πριν από τη Γη.
«Αν η ζωή σε έναν άλλο πλανήτη είχε μια προοπτική πέντε δισεκατομμυρίων ετών, θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενήσει ζωή πιο εξελιγμένη από εμάς», έγραψε η Greaves στη μελέτη.
Πώς έγινε η μελέτη;
Οι ήπειροι στη Γη, όπως αναφέρεται, σχηματίστηκαν λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πετρώματα των τεκτονικών πλακών επιπλέουν πάνω από το λιωμένο μάγμα. Το λιωμένο μάγμα παραμένει σε αυτή την κατάσταση λόγω της θερμότητας από ραδιενεργά στοιχεία όπως το ουράνιο και το θόριο.
Η Greaves του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ ανέλυσε τα επίπεδα ουρανίου που υπήρχαν σε κοντινά αστέρια. Στη συνέχεια συνδύασε τα δεδομένα με τις ηλικίες των αστεριών που μετρήθηκαν από τον δορυφόρο Γαία.
Στη συνέχεια διαμόρφωσε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκονταν τα αστέρια που αναλύθηκαν όταν θερμάνθηκαν αρκετά για την πρώτη εμφάνιση τεκτονικών πλακών εκεί. Η Greaves ανακάλυψε ότι οι πρώτες ήπειροι σχηματίστηκαν κοντά σε αστέρια που μοιάζουν με τον Ήλιο, λίγα δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστούν για πρώτη φορά οι τεκτονικές πλάκες της Γης.
Η μελέτη για δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες είναι σημαντική για τις διαστημικές αποστολές του μέλλοντος.
Η Greaves αναμένει ότι το έργο της θα είναι ένα σκαλοπάτι για μελλοντικές εργασίες που θα αναλύσουν περισσότερους τέτοιους πλανήτες.
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τριπλός πονοκέφαλος για τους διεθνιστές στην Ε.Ε. – Η διορία που εκπνέει στο τέλος του 2025
- Ο Τραμπ, θέλοντας επαναπροσέγγιση με τον σύμμαχο του Πούτιν, Λουκασένκο, άρει ορισμένες κυρώσεις
- Μπαίνει κλιματισμός στους συρμούς Μετρό και Ηλεκτρικού – Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο διαγωνισμό
- ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
- Προ των πυλών οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για τους μαθητές – Πότε κλείνουν τα σχολεία
- Η Καμάλα… επέστρεψε και ασκεί κριτική στον Τραμπ για την οικονομία, vid
- Ουκρανικό: Ο νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας «παγώνει» τους διεθνιστές
- Θεσσαλονίκη: Το Μετρό φέρνει στο φως τη ρωμαϊκή πόλη – Νέα επιστημονικά στοιχεία σε διεθνές συνέδριο
- Χωρίς ρεύμα έμεινε τη νύχτα ο μεγαλύτερος εν λειτουργία πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης
- Αυτή είναι η μεγαλύτερη «χάρη» που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ρώσοι στους λαούς της Ευρώπης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ









