Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εμφανίστηκσε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν «ενδείξεις» της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα. Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το «πρόγραμμα» των «δεσμοφυλάκων» των ομήρων.
«Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη» σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία». «Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο», πρόσθεσε.
Το Αλ Ραντίσι έχει εκκενωθεί –«υπό την απειλή των όπλων», σύμφωνα με τη Χαμάς– και είναι πλέον άδειο.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε «μια υποδομή της Χαμάς στο υπόγειο» του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει αυτοψία στον χώρο.
«Το υπόγειο εμφανίζεται στα αρχικά σχέδια του νοσοκομείου ως χώρος αποθήκευσης και οι εκτοπισμένοι κατέφυγαν εκεί» για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, απάντησε η Χαμάς. Εάν το χρησιμοποιούσε η οργάνωση «γιατί δεν συνέλαβαν κανέναν μαχητή εκεί;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Συρία απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης
- Νέες εξελίξεις με το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ
- Πώς λειτουργεί ο τζόγος! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Κοζάνη: Συνελήφθη ο 39χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κασσάνδρας
- Νάουσα: Το «ΝΗΜΑ» της επανεκκίνησης – Πώς μια πόλη ξαναϋφαίνει το μέλλον της
- Ανάρτηση Μητσοτάκη για οικονομία, μισθούς και Τέμπη
- Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χάνει τα λόγια του σε μια επίθεση στον Τραμπ που έγινε viral! vid
- Η Τεχεράνη καταδίκασε τον θάνατο από ισραηλινό πλήγμα τριών Λιβανέζων δημοσιογράφων
- Σ.Φάμελλος στο 20ό Πολύ-συνέδριο: «Αυτή η κυβέρνηση δεν διορθώνεται, μόνο πέφτει»
- Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαρινέλλα









