«Η Γάζα δεν είναι μια αρένα για λόγια. Θα πρέπει να είναι για δράση», δήλωσε ο Ραϊσί από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής αραβικών και ισλαμικών χωρών στη σαουδαραβική πρωτεύουσα Ριάντ.
«Σήμερα η ενότητα των ισλαμικών χωρών είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.
Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία από αρχηγό του ιρανικού κράτους αφότου η Τεχεράνη και το Ριάντ έβαλαν τέλος σε χρόνια εχθρότητας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη το Μάρτιο με τη μεσολάβηση της Κίνας.
«Η σύνοδος κορυφής θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους πολεμοκάπηλους στην περιοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψουν τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος συνοδεύει τον Ραϊσί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ιστότοπο Padolat.
«Η Αμερική λέει πως δεν θέλει μια επέκταση του πολέμου και έχει στείλει μηνύματα [προς την κατεύθυνση αυτή] στο Ιράν και σε αρκετές χώρες. Όμως αυτές οι δηλώσεις δεν συμβαδίζουν με τις ενέργειες της Αμερικής», δήλωσε ο Ραϊσί στα σχόλιά του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης τα οποία μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
«Η πολεμική μηχανή στη Γάζα είναι στα χέρια της Αμερικής, η οποία εμποδίζει μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επεκτείνει τον πόλεμο. Ο κόσμος πρέπει να δει το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής», δήλωσε ο Ραϊσί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









