Ο 64χρονος εργαζόμενος στο NCTV (το γραφείο του Εθνικού Συντονιστή για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία) συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής. Την ίδια ημέρα συνελήφθη και η 35χρονη γυναίκα που εργαζόταν επίσης στο NCTV αλλά πρόσφατα εντάχθηκε στην εθνική αστυνομία.
Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε τι είδους μυστικά διέρρευσαν ή ποιος ήταν ο παραλήπτης τους. Στους δύο υπόπτους δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορία.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντιλάν Γεσιλγκόζ είπε ότι θα ζητήσει να διερευνηθούν οι διαρροές, ταυτόχρονα με την ποινή έρευνα. «Το NCTV και η αστυνομία έλαβαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με αφορμή αυτό το ζήτημα», αναφέρει σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι επειδή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες δεν θα δοθούν άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα προς το παρόν.
Ο 64χρονος άνδρας από το Ρότερνταμ και η 35χρονη γυναίκα από την Γκούντα δεν κατονομάστηκαν. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση από δικηγόρο που να τους εκπροσωπεί. Δικαστής διέταξε στις 31 Οκτωβρίου να παραμείνουν υπό κράτηση για 14 ημέρες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Το NCTV ιδρύθηκε με σκοπό να αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις και να προλαμβάνει απειλές για την κυβερνοασφάλεια και παρεμβάσεις ξένων παραγόντων.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έσβησε η φωτιά σε αποθήκη εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης
- Έριξαν ένα λούτρινο ζωάκι από τη στρατόσφαιρα της Γης…για ρεκόρ γκίνες! vid
- Ενισχύονται τα μέτρα κατά των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο
- Η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασίας της με το Κιργιστάν
- ΚΕΟΣΟΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης για το αυξημένο κόστος στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα
- Συνελήφθη 40χρονος στη Θεσσαλονίκη – Με λάστιχο κήπου «ρούφηξε» 250 λίτρα από ντεπόζιτο φορτηγού
- Βουλευτικές εκλογές στη Δανία σήμερα – Άνοιξαν οι κάλπες, τρίτη θητεία διαφαίνεται για την Φρέντερικσεν
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια – Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία









