Ο Τζαμάλ Μπόουμαν παραδέχτηκε την πράξη του ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσινγκτον και δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων. Επίσης, θα γράψει μια επιστολή συγγνώμης προς τις δυνάμεις ασφαλείας, με αντάλλαγμα την απόσυρση της δίωξης σε βάρος του.
Ο 47χρονος Μπόουμαν, που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη, είναι πρώην διευθυντής σχολείου. Είπε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου βιαζόταν να φτάσει στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να ψηφίσει το νομοσχέδιο με το οποίο θα απομακρυνόταν το ενδεχόμενο παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους και σήμανε τον συναγερμό επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει μια πόρτα.
Οι ενέργειες του Μπόουμαν καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Το κτίριο εκκενώθηκε για μία ώρα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή, τον κατηγόρησαν ότι ήθελε να εμποδίσει την ψηφοφορία και σκοπεύουν να τον απομακρύνουν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες μετέχει.
Ο Μπόουμαν είναι γνωστός για τους λεκτικούς διαξιφισμούς του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο. Όπως είπε, τον ικανοποιεί το γεγονός ότι η αστυνομία έκρινε πως «δεν παρεμπόδισε, ούτε σκόπευε να παρεμποδίσει» τη λειτουργία της Βουλής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









