Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook (από BB+ με θετικό outlook προηγουμένως) ανακοίνωσε αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
«Σημαντικό ορόσημο σήμερα, καθώς η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την Ελλάδα. Περήφανοι για την αναγνώριση όσων έχει πετύχει η χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιτυγχάνει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» έγραψε στο Twitter στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η αξιολόγηση αυτή κατατάσσει το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς «επενδυτικής βαθμίδας» (investment grade).

Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









