Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook (από BB+ με θετικό outlook προηγουμένως) ανακοίνωσε αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
«Σημαντικό ορόσημο σήμερα, καθώς η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την Ελλάδα. Περήφανοι για την αναγνώριση όσων έχει πετύχει η χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιτυγχάνει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» έγραψε στο Twitter στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η αξιολόγηση αυτή κατατάσσει το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς «επενδυτικής βαθμίδας» (investment grade).

Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν το Στενό του Oρμούζ
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ









