«Αν οι γεννήτριες σταματήσουν να λειτουργούν, το νοσοκομείο θα γίνει ομαδικός τάφος», αναφέρει συγκλονίζοντας ο Muhammad Abu Salima, ο οποίος είναι διευθυντής του νοσοκομείου Al Shifa.
Από πλευράς του, ο υπεύθυνος της μονάδας των νεογνών Naser Bulbul, μιλώντας στο Associated Press, προσθέτει πως: «Τα περισσότερα περιστατικά στη μονάδα εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια και από τεχνητή αναπνοή. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η καταστροφή θα γίνει εντός πέντε λεπτών».
Πτώματα βρίσκονται εκτός ψυγείου, σε πάρκινγκ και κάτω από τον ήλιο
Το νεκροτομείο στο νοσοκομείο Shifa μπορεί να διαχειριστεί μόνο μέχρι περίπου 30 πτώματα τη φορά και πλέον οι εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να στοιβάζουν πτώματα έξω από το ψυγείο και να τοποθετούν δεκάδες άλλα, δίπλα-δίπλα, στον χώρο στάθμευσης. Κάποια τοποθετήθηκαν σε σκηνή και άλλα έχουν αφεθεί στο τσιμέντο, κάτω από τον ήλιο.
«Οι σάκοι με τα πτώματα άρχισαν και συνέχισαν να έρχονται και να έρχονται και τώρα είναι ένα νεκροταφείο», δήλωσε στο AP ο Abu Elias Shobaki, νοσοκόμος. «Είμαι συναισθηματικά και σωματικά εξαντλημένος».
(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιχειρήσεις: Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ γίνεται πλεονέκτημα για ομάδες που εργάζονται χωρίς σύνορα
- Γερμανία: Δύσπιστος ο Μερτς για το αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή καθεστώτος
- Κουβέιτ: Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε επίθεση drones στο αεροδρόμιο της χώρας
- Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή σε νυχτερινό μαγαζί τα ξημερώματα στην Ολύμπου – Ένας τραυματίας
- Viral BINTEO: Δείτε την αντίδραση της γάτας όταν αρκούδες πλησιάζουν την πόρτα σπιτιού!
- Ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση απέτρεψε η ρωσική FSB
- Η απίστευτη ατάκα του Τραμπ για τους…αποτυχημένους! vid
- Επικοινώνησαν ξανά μετά από καιρό Μασκ και Τραμπ;
- Η επόμενη μέρα του ελληνικού βαμβακιού – Ποιότητα, εξωστρέφεια και βιωσιμότητα για έναν στρατηγικό κλάδο
- Επίθεση με drones στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν









