Η πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών βάθυνε ακόμα περισσότερο την σύγκρουση μεταξύ «προεδρικών» του Κασσελάκη και της αριστερής «Ομπρέλας».
Πανελλαδικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου!!!
Ως εκ τούτου το κλίμα στην Κουμουνδούρου έγινε πιο δύσκολο, καθώς πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με απόλυτη συρρίκνωση!!! Ακόμα και στην Θεσσαλία, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε φτυαριές με γαλότσες, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίστηκαν!!!
Δείτε συνολικά τα νούμερα, όσων πήγαν να ψηφίσουν, στις περιφέρειες, τα οποία προστέθηκαν σε έναν συνολικό αριθμό και προκαλούν ίλιγγο, καθώς η ΝΔ έχει χαθεί από τους υπολοίπους:

Πλέον υπάρχει ξεκάθαρο και τεράστιο πολιτικό θέμα απουσίας αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ενώ η συνένωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί στην παρούσα φάση!!!
Η πλευρά Κασσελάκη πάντως δηλώνει βέβαιη πως μπορεί να τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσει το χαρτί!!! Σε αυτή την κατεύθυνση, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθούν να βγάλουν εκτός του κάδρου των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο. Τον πρώτο επειδή δεν όρισε εκείνους τους υποψηφίους που πραγματικά ήθελε για να τηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες και τον δεύτερο διότι καμία από τις επιλογές δεν ήταν δική του. Βάρος πέφτει στην υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη, που απογοήτευσε στον Δήμο της Αθήνας και ήρθε τρίτος πίσω από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, λέγοντας πως έπρεπε να κατέβει υποψήφιος στην Αθήνα ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς!
Ωστόσο η πλευρά της Ομπρέλας, τονίζει ότι η εκλογή Κασσελάκη δεν έδωσε καμία ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ και, αν έδινε, αυτό κάπως θα φαινόταν στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν όχι των δημοτικών, τουλάχιστον των περιφερειακών, που έχουν και πιο πολιτικό χαρακτήρα.
Παρότι όμως τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούν ακόμα και έκτακτο συνέδριο, το επιτελείο Κασσελάκη φέρεται πως θέλει να «παγώσει» τα κομματικά όργανα και δεν συζητά καν για διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, όπως ζητά η «Ομπρέλα».
Αντίθετα πλάνο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει:
- Ενεργοποίηση του δικτύου εθελοντών του νέου Προέδρου
- Διαδοχικές επισκέψεις στην περιφέρεια
- Ανοίγματα σε πολλά επίπεδα σε άλλους πολιτικούς χώρους
- Δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και
- Την μετάβαση σε ένα ψηφιακό, συμμετοχικό κόμμα, με όχημα το iSyriza, παράγοντας πολιτική και αναδεικνύοντας την νέα ατζέντα του κόμματος.
Με την Νέα Δημοκρατία να έχει χαθεί στον ορίζοντα, στον ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν πλέον την πίεση από τις συμπληγάδες ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ που θέλουν να αρπάξουν ό,τι ποσοστά μπορούν, ωστόσο ούτε εκείνα μπορούν να προσφέρουν λύση αξιωματικής αντιπολίτευσης!!! Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη
- Οδηγίες για την κακοκαιρία που θα πλήξει μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο
- Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίζεται στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται πτήσεις λόγω Shutdown
- Πιερρακάκης: Ο κάθετος διάδρομος φυσικού αερίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Ουκρανία, αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας
- Σερβία: Άνοιξε ο δρόμο για τους ουρανοξύστες του γαμπρού του Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που στόχευε επιδοτήσεις









