Ισραήλ: Ένοπλοι της Χαμάς ανοίγουν πυρ και περιπολούν ερημωμένες πόλεις! Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς (video)

Με μία αιφνιδιαστική επίθεση η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες κατά του νότιου Ισραήλ ενώ εκατοντάδες παλαιστίνιοι μαχητές έχουν εισβάλει σε πόλεις και οικισμούς του ισραηλινού Νότου.


Η Χαμάς εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί και αιχμάλωτοι, με πολλά video να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με ανατριχιαστικές εικόνες!

Ο ουρανός της Γάζας αυλακώνεται από τις χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύονται από κινητές βάσεις με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Οι σειρήνες ηχούν ακόμη και στην Ιερουσαλήμ. Το Τελ Αβίβ αιφνιδιάζεται.

Προσπαθεί να αντιδράσει όμως σύντομα γίνεται γνωστό πως ένοπλοι παλαιστίνιοι έχουν περάσει τα σύνορα και έχουν εισβάλει σε ισραηλινές πόλεις.

Περνούν τον φράχτη και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» και έτσι μπαίνουν στους πρώτους οικισμούς.

Σημειώνονται οδομαχίες, οι ένοπλοι βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα και πυροβολούν πολίτες.

Το αρχηγείο στρατού καλεί τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω και να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Οι ένοπλοι ανοίγουν πυρ και περιπολούν τις ερημωμένες πόλεις. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους. Κατά την πρώτη ώρα αναφέρεται ότι λόγω του αιφνιδιασμού που πέτυχαν δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση.

Πάνω από πέντε χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν


Σύμφωνα με το SKY NEWS, στο πρώτο κύμα της παλαιστινιακής επίθεσης εκτοξεύτηκαν πάνω από πέντε χιλιάδες ρουκέτες.

Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν από τον Σιδερένιο Θόλο όπως λέγεται η ισραηλινή αεράμυνα όμως κάποιες βρήκαν στόχο.

Υπάρχουν αναφορές για πέντε με έξι νεκρούς όμως πηγές από το νότιο Ισραήλ μιλούν για δεκάδες.

Ο αιφνιδιασμός των ισραηλινών είναι τόσο μεγάλος που σύντομα οι παλαιστίνιοι καταλαμβάνουν άρματα μάχης και αρκετά χάμβις.

Συλλαμβάνουν αιχμαλώτους και δείχνουν με περηφάνια τα τρόπαιά τους.

Η οργάνωση Χαμάς είναι αυτή που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης
Η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει όλη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου και ο υπουργός Άμυνας καλεί στα όπλα τους εφέδρους.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης και καλεί τους παλαιστίνιους να χτυπήσουν τους ισραηλινούς όπου κι αν βρίσκονται.

Στην άλλη πλευρά, χιλιάδες παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τρέμουν τα αντίποινα των ισραηλινών δυνάμεων.

Η σημερινή επίθεση είναι η σοβαρότερη από τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021.

Πάνω από 22 νεκροί


Όσο περνούν οι ώρες τα θύματα αυξάνονται. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωή τους από τις επιθέσεις.

Σε διάγγελμά του πρωθυπουργός είπε πως βρίσκονται σε πόλεμο, τον οποίο σίγουρα θα κερδίσουν.

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό mega:

(με πληροφορίες από mega / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί