Σε αυτές τις εκλογές, τα παραβάν θα είναι δύο, ένα για τους Δήμους και ένα για τις Περιφέρειες.
Πού ψηφίζω
Πριν ξεκινήσετε την Κυριακή για να ψηφίσετε καλύτερα να συμβουλευτείτε την εφαρμογή «πού ψηφίζω;», καθώς ενδέχεται να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον εκλογικό τμήμα όπου ασκήσατε το εκλογικό δικαίωμά σας στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου.
Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.
Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Μάθε πού ψηφίζεις τηλεφωνικά
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.
Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Εκλογών. Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
(Newsbeast – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ChatGPT …”ανατινάζει” γάμους – Οι περίεργες συμβουλές που “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”
- Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια
- “Back to Basics” & “Homing”: Οι καταναλωτές πλέον “ψηφίζουν” σπίτι και όχι εξόδους για ψυχαγωγία
- M.Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα η “περιπέτεια” των ΕΛΤΑ»
- Τσεχία: Δεξιός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου
- Η Κίνα εγκατέστησε φούρνο στον διαστημικό σταθμό – Δείτε βίντεο με τους αστροναύτες να κάνουν μπάρμπεκιου
- Ανήκει εις την Δύσιν η Ελλάδα! Η συνάντηση Μητσοτάκη για την ενέργεια
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς









