Σε αυτές τις εκλογές, τα παραβάν θα είναι δύο, ένα για τους Δήμους και ένα για τις Περιφέρειες.
Πού ψηφίζω
Πριν ξεκινήσετε την Κυριακή για να ψηφίσετε καλύτερα να συμβουλευτείτε την εφαρμογή «πού ψηφίζω;», καθώς ενδέχεται να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον εκλογικό τμήμα όπου ασκήσατε το εκλογικό δικαίωμά σας στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου.
Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.
Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Μάθε πού ψηφίζεις τηλεφωνικά
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.
Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Εκλογών. Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
(Newsbeast – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηγέτης καρτέλ ναρκωτικών που δρα στον Ισημερινό συλλαμβάνεται στα ΗΑΕ – Τον έψαχνε η Interpol
- Χρυσοχοΐδης για μπλόκα: Μέχρι τώρα αποφασίσαμε να μην ασκήσουμε νόμιμη βία
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας – Το απόγευμα θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Σοφάδων
- Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Μπουκέλε δεν αποκλείει να παραμείνει στην εξουσία για ακόμη 10 χρόνια
- Οι γιοι του Ντίντι ανακοίνωσαν ντοκιμαντέρ για τη δίκη του πατέρα τους
- Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος «Πράσινα Ταξί»
- Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει την ανάθεση νέας σύμβασης για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-15 του Ισραήλ
- Σπάνιο θέαμα: Φώκια… βόλταρε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και τράβηξε όλα τα βλέμματα, vid
- Η ευχή του Μεντβέντεφ λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος: «Δεν είναι και πολύ ευχάριστη»
- Από τα πιο απίθανα βίντεο! Δείτε τι συνέβη έτσι απλά…στα χιόνια, vid
Κύρια Θέματα









