«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε. Γνώριζε και τα προβλήματα και τις προειδοποιήσεις. Πριν λίγο καιρό ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με άρθρο του αναφερόταν στην κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το ότι μετά το 2004 οι “χρυσοπληρωμένες” απ’ τον ελληνικό λαό υποδομές, αντί να δοθούν στον λαό και στη νεολαία αφέθηκαν στη μοίρα τους. ‘Αλλες σήμερα είναι κουφάρια, άλλες δόθηκαν σε ιδιώτες και εταιρείες “αντί πινακίου φακής” και άλλες σε δήμους που δυσκολεύονται να τις συντηρήσουν χωρίς πόρους».
Και τότε ο ανεκδιήγητος πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης μας χαρακτήριζε “αδιάβαστους”.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
–Δεν γνώριζαν την κατάσταση όταν τον περασμένο Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός παρουσίαζε με φιέστα τη λεγόμενη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων;
–Δεν γνώριζαν τη μελέτη στο ΟΑΚΑ;
–Δεν γνώριζαν την κατάσταση σε άλλες εγκαταστάσεις, όπως στο Καυτανζόγλειο που λόγω ακαταλληλότητας δεν πήρε αδειοδότηση;
–Πως άφησαν να περάσει σχεδόν ένας χρόνος αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες θεατές και αθλητές; Σημειωτέον, πρόσφατα βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ 120.000 θεατές.
–Δεν διάβασαν ποτέ τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν από τον κόσμο του αθλητισμού ότι το ΟΑΚΑ παραμένει ασυντήρητο από το 2004, όπως και το στέγαστρο;».
«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, όπως ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά από το 2004 που άφησαν τις εγκαταστάσεις στη μοίρα τους. Ο αυτονόητος έλεγχος δεν πρέπει να αφορά μόνο το ΟΑΚΑ, αλλά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έλεγχος και συντήρηση εδώ και τώρα, για να μην θρηνήσουμε θύματα και στον αθλητισμό!» υπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης
- Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Β. Κικίλια για το ζήτημα της σχεδίασης του Εθνικού Πλοίου
- Στοματική υγεία: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
- Τα πιο αλλόκοτα ζώα της φύσης: 10 παράξενες συμπεριφορές τους που δεν θα πιστεύετε
- Καθόλου τυχαία η επίσκεψη που θα γίνει στην Ουγγαρία – Η Δεξιά παίζει τα «ρέστα» της
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση









