«Η κατάσταση στο Στεπανακέρτ είναι τρομακτική (…) οι αζερικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιφέρεια και οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να εισέλθουν στην πόλη κάθε λεπτό και να ξεκινήσουν τις σφαγές», δήλωσε.
Το Στεπανακέρτ και άλλες περιοχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ στερούνται βασικών υπηρεσιών μετά την αστραπιαία επίθεση των δυνάμεων των Αζερμπαϊτζάν στις αρχές της εβδομάδας για την ανακατάληψη του θύλακα, εξήγησε η Αρμίν Χαϊραπετιάν.
«Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, δεν υπάρχει φυσικό αέριο, δεν υπάρχουν τρόφιμα, καύσιμα, σύνδεση Ιντερνετ, ούτε τηλεφωνική σύνδεση…οι άνθρωποι κρύβονται στα υπόγεια», είπε.
Οι αρμένιοι αυτονομιστές δέχθηκαν να καταθέσουν τα όπλα έπειτα από μάχες που προκάλεσαν τον θάνατο 200 ανθρώπων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.
Χθες, είχαν τις πρώτες συνομιλίες στο Αζερμπαϊτζάν για την «ενσωμάτωση» του θύλακα στην χώρα.
«Εχουμε τόσα θύματα, νεκρούς και τραυματίες», είπε η Αρμίν Χαϊραπετιάν χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι επτά οχήματα των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, ανάμεσά τους και μεγάλα φορτηγά, διέσχισαν σήμερα αρμενικό σημείο ελέγχου με κατεύθυνση το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Η αρμενική ηγεσία του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την άφιξη ανθρωπιστικής φάλαγγας από την Αρμενία στον θύλακα.
Ο Νταβίντ Μπαμπαγιάν, σύμβουλος του Σαμβέλ Σαχραμανιάν, προέδρου της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» (Ναγκόρνο Καραμπάχ) , δήλωσε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητούν οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ ως όρο για να παραδώσουν τα όπλα τους ή σχετικά με την πιθανή αμνηστία που προτείνει το Μπακού.
Ο Μπαμπαγιάν δήλωσε ότι η κατάσταση στον θύλακα είναι δύσκολη. Οι κάτοικοι πεινούν και ζουν χωρίς ηλεκτρικό και καύσιμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ευρείας κλίμακας κινητικότητα των ανθρώπων, διότι η περιοχή βρίσκεται στην πραγματικότητα υπό πολιορκία.
Το Αζερμπαϊτζάν θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια στα δικά τους οχήματα κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το Ναγκόρνο Καραμπάχ προς την Αρμενία, δήλωσε ο Χικμέτ Χατζίεφ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, την ώρα που πολλοί κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ επιδιώκουν να εγκαταλείψουν τον θύλακα μετά την αζερική επίθεση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκατομμύρια παρακολουθούν άντρα να επιβιώνει σε σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα – ΒΙΝΤΕΟ
- Αύξηση μισθών και πραγματική οικονομία: Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ληφθεί υπόψη
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Της έπεσαν τα δόντια…σε διαγωνισμό ομορφιάς!
- Σφοδρή χαλαζόπτωση σάρωσε την Κέρκυρα, vid
- Αμερικανός έσπασε γαστρονομικό ρεκόρ: Δείτε σε πόσα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin έφαγε σε 24 ώρες (photo)
- Βρετανός καβάλησε το άλογο και τρόλαρε όσους περίμεναν στην ουρά…για βενζίνη! ΒΙΝΤΕΟ
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ακόμα μία ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ
- Δυνατή εικόνα: Μικρό κορίτσι κάνει κούνια με φόντο τους βομβαρδισμούς, vid
- Οι γάτες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και χαρίζουν χαμόγελα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ύστατη προειδοποίηση του απεσταλμένου του Πούτιν για την Ευρώπη – Ποιά η πρόβλεψή του









