«Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ψεύτικες λύσεις που αποσκοπούν σε μια κατ’ επίφαση ειρήνη», προειδοποίησε.
«Γιατί ειρήνη χωρίς ελευθερία λέγεται καταδυνάστευση. Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη λέγεται δικτατορία. Η Μόσχα πρέπει επιτέλους να το καταλάβει αυτό» υπογράμμισε ο Σολτς, καλώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ζήτησε επίσης αναμόρφωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συμπεριλάβει μεγαλύτερη επιρροή από την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν περάσει 19 μήνες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει ακόμη.
Τον Αύγουστο, εκπρόσωποι περίπου 40 χωρών συναντήθηκαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Εκπροσωπήθηκαν μεταξύ άλλων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και, για πρώτη φορά, ο σημαντικότερος σύμμαχος της Ρωσίας, η Κίνα.
Αναφερόμενος σε αυτές τις προσπάθειες, ο καγκελάριος Σολτς είπε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ακριβώς επειδή αυτός ο πόλεμος έχει αφόρητες συνέπειες σε όλον τον κόσμο, είναι συνετό και πρέπων όλος ο κόσμος να συμμετάσχει στην αναζήτηση της ειρήνης».
Ωστόσο, ο γερμανός καγκελάριος έχει προειδοποιήσει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθεί στο Κίεβο μια ειρηνευτική συμφωνία. Η Ουκρανία απαιτεί την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
«Ας μην ξεχνάμε: Η Ρωσία ευθύνεται για αυτόν τον πόλεμο. Και είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας που μπορεί να τον τερματίσει ανά πάσα στιγμή με μία μόνο εντολή», τόνισε ο Σολτς. «Αλλά για να το κάνει αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι εμείς – τα μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα θέματα αρχών», συμπλήρωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 και 48 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή
- Μάγειρες υποδύονται χαρακτήρες πολεμικών τεχνών…σε κινέζικο εστιατόριο
- Προχωρούν οι Ρώσοι! Καλούν τους Ουκρανούς σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ να παραδοθούν για να σωθούν
- Συμφωνία στην Ε.Ε. για τους «πράσινους στόχους» αλλά με… υποχωρήσεις
- Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων
- Χάρηκε ο Α. Τσίπρας με τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Μπορούμε!»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος του Ζ. Μαμντάνι μπορεί να αλλάξει τα πάντα
- Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- Οδηγός παθαίνει σοκ όταν βλέπει αεροσκάφος να συντρίβεται μερικά μέτρα μακριά του, vid
- Σ. Φάμελλος για τη νίκη Μαμντάνι: Ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που ξεπερνά τα όρια των ΗΠΑ









