Την ίδια στιγμή τα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αναζητούν απάντηση.
Τα σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη άρχισαν να φουντώνουν λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο, όταν το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για τροχαίο με (ελαφρά) τραυματίες και λίγο αργότερα διεθνή μέσα μιλούσαν για νεκρά μέλη της ελληνικής αποστολής.
Μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης (19/9) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει μία πρώτη εικόνα για το τροχαίο, ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των λιβυκών Αρχών, θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.
Από το 2011 η ευρύτερη περιοχή της Λιβύης και η Ντέρκα ελέγχεται από τον ISIS και κανείς δε μπορεί να προδικάσει για το μέλλον της έρευνας.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα μπει και το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή και εξερράγη.
Θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία ενώ πρόκειται για «πειραγμένο» λεωφορείο και το βοηθητικό ντεπόζιτο είχε χωρητικότητα 200 λίτρα πετρελαίου.
Μέχρι στιγμής, 13 τραυματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα και ένας πολυτραυματίες που δεν μπορεί να μεταφερθεί. Δέκα άτομα νοσηλεύονται στο 401 και 2 άτομα στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Κανενός δεν κινδυνεύει η ζωή ενώ 3 άτομα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη που κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης εκτινάχθηκε μαζί με τον οδηγό από το παρμπρίζ και φέρει πολλαπλά τραύματα στο σώμα του με σοβαρότερο αυτό της λεκάνης, αλλά και ένας λοχαγός και ένας στρατιωτικός γιατρός οι οποίοι είναι με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
(megatv -eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε στα 48 του ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ – Ήταν ο πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»
- Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι για το μεταναστευτικό – Θα χρειαστεί, όμως, η έγκριση του κοινοβουλίου
- Θαλαμηγός προσάραξε στην Ελαφόνησο: Σώοι στη στεριά μεταφέρθηκαν οι επιβαίνοντες από το Λιμενικό
- Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο για τις συλλογικές συμβάσεις – Συμβολική κατάληψη του ΕΚΘ
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας “ξαναζωντανεύει”: Οι αρχαιολόγοι ανέσυραν μέρος της χαμένης κεντρικής πύλης – ΦΩΤΟ
- «Ως δύο γείτονες και σύμμαχοι» – Τι εννοεί ο Ερντογάν με την ανάρτησή του;
- Σε “Red Code” η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω της επιδείνωσης του καιρού
- Πότε θα γίνουν εκλογές στην Ουκρανία; Τι απάντησε ο Ζελένσκι
- Η Αθήνα γιόρτασε την Κινεζική Πρωτοχρονιά και μεταμορφώθηκε σε… Chinatown – Δείτε εικόνες
- Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ









