«Όλο το βάρος πέφτει στην επόμενη μέρα που είναι πολύ δύσκολη. Μιλάμε για μια θεομηνία που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση και την απώλεια συνανθρώπων μας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κακοκαιρία που χτύπησε τη Θεσσαλία έχει πλήξει τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, με μια σειρά προϊόντων που παράγονται στη θεσσαλική γη να λείπουν το επόμενο διάστημα από τα ράφια, «με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων εκεί».
«Κρίσιμες υποδομές έχουν καταστραφεί, κτίρια, επιχειρήσεις, όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ήδη το σύνολο του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί».
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «καταρτίζεται σχέδιο άμεσης στήριξης των ανθρώπων αλλά το σημαντικό δεν είναι μόνο η άμεση στήριξη, που είναι απαραίτητη, είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο που θα ανασυγκροτήσει την περιοχή, την παραγωγική της βάση και ικανότητα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».
Πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση των νεκρών ζώων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται αφού οι κτηνοτρόφοι, λόγω των πλημμυρών, δεν έχουν πρόσβαση στους στάβλους τους.
«Δεν χρειάζεται να πάει ο ΕΛΓΑ και να πει ο τάδε έχασε τόσο πρόβατα. Υπάρχουν οι μηχανισμοί που θα αποζημιωθούν είτε γίνει καταγραφή είτε δε γίνει. Αλίμονο αν με αυτό το μέγεθος της καταστροφής που είχαμε και τους κινδύνους που εγκυμονεί η επομένη ημέρα να πηγαίναμε με αυτόν τον τρόπο».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τις πληγείσες περιοχές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός για περιστατικά πλιάτσικου σε πλημμυρισμένα κτίσματα.
(megatv – pixabay photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»
- Αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε κάνοντας σκι στις Άλπεις – Ο εκπαιδευτής του και τα ναρκωτικά
- Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Σαμαρά για την αδερφή του Λένα με μια οικογενειακή φωτογραφία
- Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Ελβετία: Δεκάδες νεκροί και περίπου 100 τραυματίες από την έκρηξη σε μπαρ, vid









