Η βορειοδυτική ρωσική πόλη Pskov δέχτηκε επίθεση από drones δύο φορές την περασμένη εβδομάδα!
Στο ένα περιστατικό, μάλιστα, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 φέρεται να υπέστη ζημιές, αναφέρει το Sputnik , επικαλούμενο το περιφερειακό αρχηγείο του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, ενώ η δεύτερη επίθεση ανακόπηκε έξω από την πόλη.
Η εγγύτητα του Pskov με τα μέλη του ΝΑΤΟ, την Εσθονία και την Λετονία, τροφοδότησε εικασίες ότι οι επιθέσεις προήλθαν από αυτό το αντιρωσικό μπλοκ και ανάβει φωτιά στην περιοχή καθώς ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή παρά την οποία στασιμότητα στρατηγικής σημασίας παρατηρείται!!!
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα:
«Είναι επίσης σαφές ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα μπορούσαν να πετάξουν μια τέτοια απόσταση χωρίς μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή βασισμένη σε πληροφορίες από δυτικούς δορυφόρους».
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει από την πλευρά του το γερμανόφωνο Russia Today, οι δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Pskov είναι πολύ επικίνδυνες ακριβώς επειδή μπορεί να έχουν εκτοξευθεί από το έδαφος του ΝΑΤΟ. Αν ναι, αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και κινδυνεύει να κλιμακώσει την έμμεση σύγκρουση στην Ουκρανία σε θερμό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, συνεχίζει το RT!!!
Σχολιάζεται δε πως: «η Μόσχα επιδεικνύει ιερό μέτρο υπομονής μην απαντώντας με αμοιβαίο ή ασύμμετρο τρόπο. Αν και αυτή η προσέγγιση στοχεύει στην αποφυγή ενός μεγάλου πολέμου που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του κόσμου, οι θεωρητικοί συνωμοσίας της «Κρίσης» όπως οι υποστηρικτές του Igor Girkin θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι το Κρεμλίνο είτε έχει «πουληθεί» στη Δύση ή είναι «πολύ αδύναμο» για να την αντιμετωπίσει (σ.σ. Ή πολύ απλά υπάρχει ισχυρή δέσμευση των δύο πλευρών να μην επεκταθεί ο πόλεμος ή να επεκταθεί σταδιακά και στοχευμένα, βλ. Βαλτική Πολωνία κτλ.)».
«Ανεξάρτητα από την εκδοχή των γεγονότων , και οι δύο περιπτώσεις αφορούν δύο επιθέσεις με drone στο Pskov την περασμένη εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό δεδομένης της εγγύτητας της πόλης με το έδαφος του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει το RT και συνεχίζει:
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα drones εκτοξεύτηκαν από τις χώρες της Βαλτικής. Όλοι θέλουν να περιπλέξουν τον δρόμο προς την ειρήνη προκαλώντας μια κλιμάκωση του πολέμου, ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε θερμό πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν μέχρι να δαγκώσει η Μόσχα.
Επομένως, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί η σημασία της ήρεμης και ομαλής απάντησης της Ρωσίας στις πρόσφατες επιδρομές με drone στο Pskov, γιατί μόνο μέσω αυτής της ώριμης απάντησης η σύγκρουση δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, όπως θα ήθελαν οι νέο-φιλελεύθεροι παγκοσμιοποιητές των ΗΠΑ. Η πάσα αλήθεια για αυτό που συνέβη, μπορεί να μην αποκαλυφθεί ποτέ πλήρως».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









