Αφού η Ουκρανία απείλησε να σταματήσει τελείως την διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της προς την ΕΕ, άρχισε η αναζήτηση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού.
Οι όγκοι ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδονται στην Ουγγαρία μέσω Ουκρανίας θα μπορούσαν να ανακατευθυνθούν μέσω του αγωγού Turkish Stream.
Αυτό δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Πέτερ Σζιγιάρτο, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.
Όπως εξήγησε:
“Η Ουγγαρία έχει λάβει έγκαιρα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες ανακατεύθυνσης δεν αφορούν μόνο τις πηγές αλλά και τις διαδρομές. […] Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει ο αγωγός Turkish Stream, επειδή η χωρητικότητά του προς την Ουγγαρία είναι 8,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και μπορεί να να φιλοξενήσει πλήρως ολόκληρο τον όγκο του φυσικού αερίου που προέρχεται από την Ρωσία στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης σύμβασης».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 74χρονος που ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία
- 720.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων φέρεται να διακίνησε τον τελευταίο χρόνο 59χρονος Βούλγαρος
- Τα αποκαλυπτήρια τεράστιου αγάλματος του Όζι Όσμπορν θα πραγματοποιηθούν στο Hellfest
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Δύο χειροβομβίδες είχε τελικά ο 48χρονος Σουδανός – Πώς τον εξουδετέρωσαν
- «ΒΡΟΝΤΗ 1/26»: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αργολικό Κόλπο και Μυρτώο Πέλαγος – ΦΩΤΟ
- Τότε θα ολοκληρωθούν οι εφικτοί στόχοι των ΗΠΑ κατά του Ιράν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
- Ρόδος: Στους εορτασμούς για την επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων ο Γιώργος Γεραπετρίτης
- Αρέθουσα: Σοκάρει ο 63χρονος που σκότωσε 51χρονο στο δάσος – «Μπήκε ο δαίμονας στο κεφάλι μου…»
- Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ όπου εδρεύει μια αμερικανική διπλωματική αποστολή
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας, μετά την ελεγχόμενη έκρηξη









