Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει για τη φωτιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
«Επιτέλους σοβαρότητα με τα συστήματα πυρασφάλειας στα νοσοκομεία. Χθες βράδυ στο νοσοκομείο Νίκαιας δεν λειτούργησε τίποτα. Από τύχη και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού δεν είχαμε νεκρούς ασθενείς.
Χθες τα μεσάνυκτα στο δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Νίκαιας στην χειρουργική κλινική στο θάλαμο 200 έπιασε φωτιά από άγνωστη αιτία. Οι καπνοί σκέπασαν το δεύτερο όροφο και πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Ευτυχώς ο θάλαμος που πήρε φωτιά ήταν κλειστός.
Δεν είχε νοσηλευόμενους ασθενείς αν και η συγκεκριμένη κλινική εφημέρευε. Έγινε εκκένωση του δευτέρου ορόφου και του πρώτου των νοσηλευόμενων ασθενών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου. Με υπερπροσπάθεια του προσωπικού και της πυροσβεστικής δεν έχουμε νεκρούς.
Το ζήτημα είναι εάν το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε λάβει μέτρα πυροπροστασίας; Οι πυροσβεστικοί κρουνοί των ορόφων δεν είχαν νερό κάτι που επισήμανε η πυροσβεστική, δεν υπάρχουν φώτα στους διαδρόμους για να εκκενωθεί με ασφάλεια το κτήριο.
Ούτε λόγος για συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Που είναι η πυρανίχνευση και πυροπροστασία με κρουνούς να ανοίγουν και να πετάνε νερό από την οροφή; Ελάχιστα νοσοκομεία διαθέτουν αν και το είχαμε επισημάνει στη φωτιά του νοσοκομείου Παπανικολάου που είχαμε και νεκρό ασθενή.
Από τύχη σήμερα δεν θρηνούμε νεκρούς ασθενείς και προσωπικό. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από τους διοικούντες σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Πρόσφατα στη Νίκαια είχαμε τραυματισμό νοσηλεύτριας από βραχυκύκλωμα».
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η εντολή του Πούτιν στην FSB εν μέσω σαμποτάζ του Ουκρανονάτο στη Ρωσία
- Η Ζαχάροβα προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων
- Παπασταύρου από ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο: Η Ελλάδα μετατρέπει τη γεωγραφία της σε γεωπολιτική δύναμη
- Η Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες
- Η Ε.Ε. ετοιμάζει μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου μετά τις ουγγρικές εκλογές
- Πούτιν: Υπάρχουν αναφορές για πιθανή επίθεση σε αγωγούς μας στη Μαύρη Θάλασσα, vid
- ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ.ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
- Σχολή οδήγησης στο Μονακό εκπαιδεύει τους μελλοντικούς οδηγούς με τον πιο “πρακτικό” για αυτούς τρόπο (Vid)
- Πούτιν σε Δύση: Ξέρετε πώς θα καταλήξει μία πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας, vid
- Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν νέο βίντεο με αφορμή τα 5 χρόνια από τη διάλυσή τους (Vid)









