Ένας 57χρονος που δηλώθηκε «εγκεφαλικά νεκρός» διατηρήθηκε σε μηχανική υποστήριξη για τη διεξαγωγή του πειράματος, αφού είχε δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη. Στις 14 Ιουλίου οι νεφροί του αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου, με την ελπίδα να μην απορριφθεί το μόσχευμα. Η μεταμόσχευση έγινε στο ιατρικό κέντρο Λανγκόν της Νέας Υόρκης (NYU Langone).
Οι 32 ημέρες αντιπροσωπεύουν «το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο νεφρός γενετικά τροποποιημένου χοίρου λειτουργεί σε άνθρωπο», υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού νοσοκομείου.
Η ίδια επιστημονική ομάδα είχε πραγματοποιήσει την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση νεφρού χοίρου σε άνθρωπο, τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε ασθενή έγινε τον Ιανουάριο του 2022 στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Ο Ντέιβιντ Μπένετ πέθανε δύο μήνες αργότερα.
Περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις οργάνων. Από αυτούς, σχεδόν 88.000 είναι νεφροπαθείς.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα όργανα (προς μεταμόσχευση) για όλους όσοι έχουν ανάγκη», λέει ο Ρόμπερτ Μοντγκόμερι, διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων στο NYU Langone. «Πολλοί ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα ξενομοσχεύματα είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για να αλλάξει αυτό», υποστηρίζει.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









