Η συνομιλία αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να μιλούν για ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και για τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην Οδησσό και τη Μαριούπολη.
Ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Επίσης, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθηνα και στη συνέχεια του Γ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος εταιρίας βιντεοσκοπούσε παράνομα πελάτισσα στην τουαλέτα
- Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτρια γλιτώνει παρά τρίχα από το να την καταπιεί ολόκληρη μια φάλαινα
- Μήνυμα Ρώσων βουλευτών προς ΗΠΑ για την Καραϊβική
- Κακοκαιρία στη Μυτιλήνη: Μεγάλες καταστροφές και απεγκλωβισμοί πολιτών σε Καλλονή και Σκάλα
- Ο Τραμπ απαντά στο δημοσίευμα για την αντίδραση της Μελάνια στην νέα αίθουσα χορού
- Κυβέρνηση: Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του ΕΦΚ του Αγροτικού Πετρελαίου
- Β. Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και εξωστρέφειας – Η πορεία αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί
- Ανακοίνωση της Hellenic Train για τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με δίκυκλο
- Κυψέλη: Πυροβολισμοί με έναν 56χρονο τραυματία από τη Νιγηρία χθες βράδυ στη Δροσοπούλου
- Αντιπρόεδρος Βουλής: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μετέχει στον αμυντικό σχεδιασμό της Ε.Ε. με casus belli και παράνομη κατοχή»









