Βάσει απόφασης της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων και του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται για αύριο 29/7, η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, σε περιοχές δηλαδή που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο βαθμό 3 και θεωρείται ΥΨΗΛΟΣ, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Αποφασίστηκε έτσι η άμεση τήρηση της εφαρμογής του μέτρου και ιδιαίτερα για τις δασικές εκτάσεις των: Δάσος Κουρί, Άγ. Ονούφριος, Γορίτσα, Μηλιές Νεοχώρι, Μπελιάν, Νεοχώρι Αφέτες, Προμύρι.
Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
(με πληροφορίες από gegonota. news / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Chat Control»: Κάτι… σκοτεινό ετοιμάζουν στην Ευρώπη και αφορά το διαδίκτυο
- Τι θα γίνει με ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν την ρήξη με την Ρωσία;
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο