«Θα κάνω μια δήλωση και την κάνω συνειδητά. Σε ότι αφορά, ΕΑΒ, ΕΑΣ, ναυπηγεία, εγχώρια αμυντική βιομηχανία, θα πάψουμε να ακολουθούμε. Ανοίγουμε νέους δρόμους. Το τι ακριβώς εννοούμε και πόσο πιστεύουμε στις δυνατότητες της αμυντικής μας βιομηχανίας, θα το διαπιστώσετε πριν κλείσει το 2023. Από τον Σεπτέμβριο, το θέμα θα συζητηθεί μέσα στις αρμόδιες επιτροπές και σε οποιαδήποτε διαπαραταξιακή λογική.
Διότι ο υπουργός μας, Νίκος Δένδιας, είναι πάντα της άποψης ότι όλα μας τα βήματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε με ανθρώπους που κατά καιρούς μπορεί να βρισκόμασταν σε διαφορετικά μετερίζια, αλλά έχουμε διάθεση να συνεργαστούμε για τα ζητήματα αυτά. Θα δείτε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε:
«Σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται για τη χώρα μας δεν θα είμαστε θεατές, θα συμμετέχουμε, θα ανοίξουμε νέους δρόμους που αφορά στην έρευνα, στη καινοτομία, σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε η χώρα μας να παραμείνει πρωταγωνίστρια. Και δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αν δεν σκύψουμε πάνω από τα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας, αν δεν αναγνωρίσουμε λάθη διαχρονικά όλων, σε σχέση με τον τρόπο που τα διαχειριστήκαμε, και αν δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ώστε αυτά να αποτελούν πραγματική ασπίδα και όπλο, στη προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια».
Αφορμή των δηλώσεων αυτών του κ. Χαρδαλιά, ήταν η τροπολογία του υπουργείου ‘Αμυνας, που προβλέπει παράταση του χρονοδιαγράμματος μέχρι 30 Σεπτέμβριου -είχε λήξει τον περασμένο Ιούνιο- για την ολοκλήρωση των εργασιών στο υποβρύχιο «Βλαχάκος» που εκτελούνται στις εγκαταστάσεις των ελληνικών ναυπηγείων, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση με το ποσό των 4 εκατομμυρίων 600.000 ευρώ.
Ο κ. Χαρδαλιάς, υπεραμύνθηκε της νέας ρύθμισης τονίζοντας ότι, «θα συμβάλει σημαντικά στην οριστική επιχειρησιακή ένταξη του πλοίου στο πολεμικό ναυτικό, παράλληλα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και δεν τίθεται εν αμφιβόλω η συμφωνία ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Ναυτικού έναντι των εργαζομένων ενώ ενισχύεται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και διασφαλίζεται η αμυντική θωράκιση και η ασφάλεια της χώρας».
Με εμφανή συγκίνηση ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε και στον άδικο χαμό του 34χρονου κυβερνήτη σμηναγού, Χρήστου Μουλά, και του 27χρονου ανθυποσμηναγού συγκυβερνήτη, Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Καρύστου.
«Τιμούμε τις Ένοπλές Δυνάμεις που πενθούν, αλλά και που με μοναδική αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, συνεχίζουν κάθε μέρα υπερήφανες, να κρατάνε τη σημαία μας ψηλά σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Με σφιγμένα χείλη, με δάκρυα θλίψης, αποχαιρετούμε σήμερα δύο ακόμα αετούς μας, δύο ακόμα στελέχη μας που έπεσαν στο καθήκον», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
(απεμπε – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής









