Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υλοποίηση της δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο προυπολογισμός των νέων μέτρων φθάνει το 1,1 δισ ετησίως και τα 4,4 δις στην τετραετία. «Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» και προσέθεσε με νόημα: «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας». Σύμφωνα με τον ίδιο πλέον οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν, ενώ κάποια στιγμή η ακρίβεια θα φύγει.
«Οι νέες διατάξεις, που υπηρετούν την αλλαγή παραδείγματος, αποτελούν μέρος του οδικού μας χάρτη, με τρεις σαφείς κατευθύνσεις, ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση του κύματος της διεθνούς ακρίβειας και ιδιαίτερη στήριξη στους πιο ευάλωτους, στην οικογένεια και την νέα γενιά. Αλλά και τρεις σαφείς προϋποθέσεις αδιαπραγμάτευτες και για την κυβέρνηση και για το οικονομικό επιτελείο. Η συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, η δημοσιονομική ισορροπία την οποία αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να θέσει σε αμφισβήτηση, αλλά και η σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας στην κατεύθυνση που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία 4 χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός.
«Οι μισθοί των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν χαμηλοί, αλλά κυρίως παραμένουν καθηλωμένοι για 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτό αλλάζει με τις αυξήσεις που έρχονται σε όλους. Είτε ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, με το βάρος να δίνεται στις μικρότερες αποδοχές, σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης» πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από ethnos. gr / INTIME
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»
- “Γκρέμισε” το ίντερνετ η Σελίν Ντιόν! Τραγούδησε μεταμφιεσμένη σε «Γκριντς», vid
- Από το «καλές γιορτές» στο «καλά Χριστούγεννα», vid
- Έξι οι νεκροί από τη συντριβή μεξικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους κοντά στις ακτές του Τέξας, vid









