Μια γυναίκα, την πρώτη έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, ετοιμάζονται να εκτελέσουν οι αρχές στη Σιγκαπούρη όπου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η θανατική ποινή.
Είχε καταδικαστεί το 2018 για την κατοχή 30 γραμμαρίων ηρωίνης.
Αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένη και η εκτέλεση ενός άνδρα για τη διακίνηση 50 γραμμαρίων ηρωίνης.
Η εκτέλεση, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη εκτέλεση γυναίκας στη χώρα από το 2004, όταν είχε επιβληθεί η εσχάτη των ποινών σε μια 36χρονη κομμώτρια που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.
Η Σιγκαπούρη έχει από τους πιο σκληρούς νόμους στον κόσμο κατά της διακίνησης ναρκωτικών. Πολλοί από τους μελλοθάνατους κρατούμενους είναι πάντως μικροδιακινητές από κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από ακτιβιστές κατά της θανατικής ποινής.
Η κυβέρνηση πάντως υποστηρίζει ότι η θανατική ποινή κρατά τη χώρα ασφαλή, ενώ όπως αναφέρεται έχουν και τη στήριξη της κοινής γνώμης. Μόνο φέτος έχουν γίνει 13 εκτελέσεις με απαγχονισμό, αναφέρει ο Guardian.
Εκτελέσεις για διακίνηση ναρκωτικών γίνονται επίσης στην Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, πιθανόν και το Βιετνάμ.
(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















