Η Οδησσός, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στον νότο, η ομώνυμη περιφέρεια, όπως και οι περιφέρειες Μικολάιφ, Ντονιέτσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ απειλούνται από ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.
Κατά την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός πιθανόν χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους σε επιθέσεις στην Πολτάβα, στην Τσερκάσι, στην Ντνιπροπετρόφσκ, στη Χαρκίβ και στην Κιρόβοχραντ.
Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την επιδρομή στο λιμάνι της Οδησσού, ανέφερε νωρίτερα μέσω Telegram ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας.
a missile attack is being launched on Odessa. In the frame, another descent of the APU missiles from the trajectory and a fall pic.twitter.com/gP3hMWK0A9
— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) July 18, 2023
Hits on Odessa, AD was trying to defend whatever was struck. pic.twitter.com/BWyYyzkR4Q
— ayden (@squatsons) July 18, 2023
«Οδησσός: Το μάχιμο έργο της αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Μπρατσούκ, απαιτώντας οι πολίτες να μη δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Στην Οδησσό (νότια) βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι από το οποίο εξάγονταν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας δυνάμει της συμφωνίας που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη παρά τον πόλεμο Κίεβο και Μόσχα τον Ιούλιο του 2022. Η ισχύς της συμφωνίας εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, με απόφαση της Ρωσίας.
Ο Όλεχ Κίπερ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, προειδοποίησε από την πλευρά του μέσω Telegram πως θα πρέπει να αναμένονται «αρκετά κύματα» ρωσικών επιθέσεων.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









