Στην Βουδαπέστη διοργανώθηκε σήμερα Παρέλαση Υπερηφάνειας, με συμμετέχοντες να διαμαρτύρονται για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.
Η ουγγρική κυβέρνηση προωθεί μια συντηρητική-χριστιανική ατζέντα και το 2021 απαγόρευσε τη δημόσια «επίδειξη και διαφήμιση της ομοφυλοφιλίας» σε άτομα κάτω των 18 ετών, ένα γεγονός που επικρίθηκε δριμύτατα από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Budapest Pride 🌈 pic.twitter.com/RFRveKaNNk
— noja 🍑 (@EternityOt7) July 15, 2023
Orgullo de Budapest, de gente sin miedo y con alegría#prideBudapest #pride pic.twitter.com/4dusBbyGnF
— Jan J. Martí (@JanJMM) July 15, 2023
«Βασικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε ενωμένη την κοινότητα και να παρέχουμε έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν όπως είναι και να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που τους υποστηρίζουν, ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι», είπε ένας εκπρόσωπος της Παρέλασης Υπερηφάνειας, ο Μάτε Χιντβέγκι.
«Μετά την ψήφιση του νόμου, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην Παρέλαση Υπερηφάνειας σχεδόν διπλασιάστηκε», ανέφερε.
Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, χόρευαν και τραγουδούσαν καθώς διέσχιζαν το κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Την Παρασκευή οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων 36 χωρών προέτρεψαν την Ουγγαρία να προστατεύσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και να “καταργήσει τους νόμους με τους οποίους επιτρέπονται οι διακρίσεις σε βάρος τους”. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πρέσμαν και πολλοί άλλοι διπλωμάτες συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τασούλας: Η ελληνική γλώσσα μιλιέται από λίγους, ωστόσο απλώνει τις ρίζες της σ’ όλες τις γλώσσες του δυτικού κόσμου
- Συζήτηση Γεραπετρίτη – Μπαμπινιώτη για την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας
- Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί ανέστειλαν την απεργία τους – Κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση
- Κάμερα κατέγραψε τη διάλυση του κομήτη C/2025 Κ1 – Δείτε τη διαστημική φωτογραφία της εβδομάδας
- Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας
- Ζαχαριάδης: «Το κρίσιμο στοιχείο είναι να συγκροτηθεί ένας πόλος ανταγωνιστικός στον κ. Μητσοτάκη»
- Βουλή: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας
- Βρετανία: Το Μπάκιγχαμ θα συνεργαστεί με την αστυνομία, αν το ζητήσει, στην έρευνα για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Σκάνδαλο ΓΣΕΕ: Και νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Η Ουάσιγκτον σύναψε πυρηνική συμφωνία με την Αρμενία









