Ο Ρούτε υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτηση του τέταρτου υπουργικού του συμβουλίου μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας σε πιο αυστηρές πολιτικές για τη μετανάστευση.
«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλές εικασίες για τα κίνητρά μου. Η μοναδική απάντηση είναι η Ολλανδία», ανέφερε ο Ρούτε σε ομιλία στο Κοινοβούλιο πριν τη συζήτηση για την κατάρρευση της κυβέρνησης.
«Χθες το πρωί έλαβα την απόφαση ότι δεν θα είμαι πάλι σε θέση να είμαι εκ νέου αρχηγός του VVD. Μόλις σχηματιστεί το νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τις εκλογές, θα εγκαταλείψω την πολιτική».
Η απόφαση του Ρούτε θα σηματοδοτήσει το τέλος της θητείας του ως του μακροβιότερου αρχηγού κυβέρνησης στην ιστορία της Ολλανδίας. Ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Οκτώβριο του 2010.
Ο Ρούτε, 56 ετών, θα παραμείνει ως επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης έως ότου σχηματιστεί νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις επόμενες εκλογές, μια διαδικασία που στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο της Ολλανδίας ενδέχεται να κρατήσει μήνες.
Θυμηθείτε οπωσδήποτε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ, πολιτικές που προώθησε η ολλανδική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Μαρκ Ρούτε…
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης