Ο γαλαξίας, στον οποίο εντοπίστηκε αυτή η μαύρη τρύπα, ονομάζεται CEERS 1019.
Η μαύρη τρύπα που βρέθηκε μέσα στο CEERS 1019 έχει ομοιότητες με αυτή που υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία, η οποία είναι 4,6 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του ήλιου, δήλωσε η NASA. Η μαύρη τρύπα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δεν είναι τόσο φωτεινή όσο τα τεράστια μεγαθήρια που έχουν ανιχνευθεί προηγουμένως.
“Οι ερευνητές γνώριζαν από καιρό ότι πρέπει να υπάρχουν μαύρες τρύπες μικρότερης μάζας στο πρώιμο σύμπαν. Ο Webb είναι το πρώτο παρατηρητήριο που μπορεί να τις συλλάβει τόσο καθαρά”, δήλωσε ο Dale Kocevski από το Colby College στο Waterville.
Η NASA δήλωσε ότι η μαύρη τρύπα, αν και μικρότερη, υπήρχε τόσα χρόνια πριν που οι αστρονόμοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς σχηματίστηκε μετά την έναρξη του σύμπαντος.
Ο αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, Στίβεν Φίνκελσταϊν είπε: “Μέχρι τώρα, η έρευνα για τα αντικείμενα στο πρώιμο σύμπαν ήταν σε μεγάλο βαθμό θεωρητική. Με τον Webb, όχι μόνο μπορούμε να δούμε μαύρες τρύπες και γαλαξίες σε ακραίες αποστάσεις, αλλά τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να τα μετράμε με ακρίβεια Αυτή είναι η τεράστια δύναμη αυτού του τηλεσκοπίου».,
Οπτικά, το CEERS 1019 εμφανίζεται ως τρεις φωτεινές συστάδες και όχι ως ένας ενιαίος κυκλικός δίσκος. «Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τόση δομή σε εικόνες σε αυτές τις αποστάσεις», δήλωσε το μέλος της ομάδας CEERS, Jeyhan Kartaltepe του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη.
«Μια συγχώνευση γαλαξιών θα μπορούσε να είναι εν μέρει υπεύθυνη για την τροφοδοσία της δραστηριότητας στη μαύρη τρύπα αυτού του γαλαξία και αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αυξημένο σχηματισμό άστρων», πρόσθεσε.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διάταξη για την καταβολή του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας με 200 ένσημα φέρνει η κυβέρνηση
- Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Φορτηγό πάτησε πλήθος ανθρώπων σε γιορτή – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
- Ανδρουλάκης: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων»
- Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα και παραβιάσεις
- Ο Τραμπ δείπνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ μετά την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
- Το απρόσμενο δώρο που πέταξαν στον Κωνσταντίνο Αργυρό σε συναυλία! vid
- Σύμβουλος Πούτιν: Ο Κερκ και η κόρη μου σκοτώθηκαν από τα ίδια άτομα
- Αργεντινή: 75χρονος πυροβολεί 28χρονο γείτονά του μετά από καβγά – ΒΙΝΤΕΟ
- Έφτιαξε ομελέτα με…τη Μόνα Λίζα σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
