σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, έναντι αύξησης κατά 738 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 3,7% από 3,6% τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο οι καταθέσεις από επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 1,144 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας να μειωθούν κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 2, 318 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,7% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα.
Στο σκέλος των δανείων η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2023, ήταν αρνητική κατά 582 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1,236 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 8,2% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) μειώθηκε σε 8,7% από 10,7% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 441 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1,321 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 4,6% από 6,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 141 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 85 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας διαμορφώθηκε σε 4,7%,τον Απρίλιο του 2023, από 5,2% τον προηγούμενο μήνα.
Επίσης, αρνητική κατά 156 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τον Απρίλιο του 2023, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 69 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,7% από -2,5% τον προηγούμενο μήνα.
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακλαμάνης: Τι δήλωσε για τις παρεμβάσεις «γαλάζιων βουλευτών» για τα ΕΛΤΑ και για τον «κόφτη» στη Βουλή
 - ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο, αλλά εξασθένιση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
 - Χαρακόπουλος: Τα fake news μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές
 - Κάτι τρέχει με τους Κούρδους στην Τουρκία – Τι ζήτησε ο Μπαχτσελί
 - Και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η εξυπηρέτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
 - Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες
 - Κουρδικό: Σπάνιο μήνυμα Οτσαλάν που αφορά και την Τουρκία
 - Νέος θάλαμος χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
 - Χαλκιδική: Προς ολοκλήρωση ο οδικός άξονας Βαρβάρας–Νεοχωρίου
 - Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία του μετρό στη Θεσσαλονίκη
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








