Επίθεση με drones σε πολυκατοικίες στην Μόσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Κάτοικοι της περιοχής «Νέα Μόσχα» στην ρωσική πρωτεύουσα αναφέρουν έκρηξη σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην οδό Atlasova.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δύο κτίρια κατοικιών στη Μόσχα: το ένα στην οδό Profsoyuznaya, το άλλο στην οδό Atlasova στην Νέα Μόσχα, κανείς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.”

“Το drone χτύπησε τους επάνω ορόφους ενός κτιρίου κατοικιών στην Profsoyuznaya 98. Η πρόσοψη και τα τζάμια του σπιτιού καταστράφηκαν. Δεν υπήρξαν θύματα”, είπε η πηγή.

Το ίδιο περιστατικό συνέβη σε ένα 24όροφο κτίριο κατοικιών στην οδό Atlasova στην διοικητική περιοχή Novomoskovsk, διευκρίνισε.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αναρτούν στο διαδίκτυο θραύσματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο το περιστατικό προκαλεί προβληματισμό.

Αξιωματικοί της FSB συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο του συμβάντος. Δεν βρέθηκαν σημάδια πυρκαγιάς!

Κάτοικοι του Krasnogorsk και του Odintsovo στην περιοχή της Μόσχας αναφέρουν επίσης ήχους εκρήξεων, ενώ βρέθηκαν θραύσματα drones!

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν επίσης αρκετές εκρήξεις και την λειτουργία συστημάτων αεράμυνας στην περιοχή της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Istra και Novaya Riga.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, περισσότερα από δέκα drones έχουν αναχαιτιστεί μέχρι στιγμής στην περιοχή της Μόσχας.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, επιβεβαίωσε την επίθεση με UAV, αναφέροντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν στο σημείο του συμβάντος και δηλώνοντας ότι «κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά». Προέτρεψε τους ανθρώπους να εμπιστεύονται μόνο επίσημες πηγές και να μην διαδίδουν μη επαληθευμένες πληροφορίες.

Με την σειρά του, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, δήλωσε ότι η αεράμυνα κατέρριψε πολλά drones στην περιοχή. Κάλεσε τους ανθρώπους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Όπως σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ στο Telegram:

Η σημερινή επιδρομή στην Μόσχα είναι άλλο ένα καρότο για τον ουκρανικό πληθυσμό, ο οποίος πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς με «θετικά νέα», μετά τα μαζικά χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία, την απώλεια του Μπαχμούτ και την συνεχιζόμενη κινητοποίηση. Η επίθεση συνιστά δώρο για την ουκρανική προπαγάνδα.

Σε στρατιωτικούς όρους, η επίθεση δεν λύνει σχεδόν τίποτα. Αλλά ενισχύει το επίσημο αφήγημα του Κιέβου, ενώ θα ακολουθήσουν σίγουρα ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί