Υπέρ του κ. Τασούλα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν “παρών”.
Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκ Χουσείν, ενώ δεν ψήφισαν οι Α. Σαμαράς (ΝΔ) και Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς δεν πρόλαβαν να ορκιστούν, χθες, λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό.
Απουσίαζαν, επίσης, αλλά είχαν στείλει επιστολική ψήφο υπέρ του κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν.
Ο κ. Τασούλας εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βουλής στις 18 Ιουλίου 2019, με την ευρύτερη μεταπολιτευτικά πλειοψηφία (283 ναι, 15 «παρών»).
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πυρά» Ζαχάροβα κατά της Αθήνας μετά την απόφαση για κοινή παραγωγή θαλάσσιων drones με το Κίεβο
- Χαμός στο COP30 στη Βραζιλία: Έπιασε φωτιά περίπτερο στο συνεδριακό κέντρο – Δείτε βίντεο
- Ο Γκεράσιμοφ ανακοίνωσε στον Πούτιν την απελευθέρωση του Κουπιάνσκ
- Από τα Λουτρά του Καρακάλλα μέχρι το Πάνθεον – Μια εντυπωσιακή 3D περιήγηση στους δρόμους της αρχαίας Ρώμης
- Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν κόβει κάθε κουβέντα για όσα ακούγονται εδώ και εκεί
- Το ραντεβού Τραμπ – Μαμντάνι έρχεται: O νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ν. Υόρκης “έτοιμος” για τη συνάντηση
- Europol: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας – Συνελήφθη και Έλληνας με αρχαία στο σπίτι του
- Κέβιν Κόστνερ: Σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον Μπιλ Κλίντον στη νέα τηλεοπτική σειρά “United”
- Ο Μικ Τζάγκερ έκανε απρόσμενη επίσκεψη στο παλιό του σχολείο – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Νέα δημοσκόπηση: Παραμένει πρώτη η ΝΔ – Τι γίνεται στις άλλες θέσεις









