Φοβούμενη δημογραφική κατάρρευση, η Κίνα ξεκινά ένα νέο εθνικό πρόγραμμα για να «χτίσει μια κουλτούρα γάμου και τεκνοποίησης νέας εποχής» στον πληθυσμό της, ενώ μέχρι τώρα υποστήριζε την πολιτική τους ενός τέκνου.
Το πρόγραμμα υπέρ του τοκετού ανακοινώθηκε μέσω του κρατικού μέσου ενημέρωσης Global Times, το οποίο ανέφερε ότι είχε σκοπό να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας των Ηνωμένων Εθνών αφού τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν ανησυχία για τη μείωση της γονιμότητας και την «δημογραφική αλλαγή».
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το εγχείρημα θα «εστιάσει σε καθήκοντα όπως η προώθηση του γάμου και η απόκτηση παιδιών σε κατάλληλες ηλικίες, η ενθάρρυνση των γονέων να μοιραστούν τις ευθύνες ανατροφής των παιδιών και ο περιορισμός των υψηλών «τιμών νύφης» και άλλων παρωχημένων εθίμων».
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας Γιάο Γινγκ είπε ότι η πολιτική «αναμένεται να λάβει καινοτόμα και προληπτικά μέτρα για να βοηθήσει στην προώθηση φιλικών περιβαλλόντων για την τεκνοποίηση και να συμβάλει στην προώθηση του κινεζικού εκσυγχρονισμού με την υποστήριξη της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης του πληθυσμού».
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Οι Ιάπωνες έφτιαξαν την πρώτη ρομποτική οδοντόβουρτσα στον κόσμο – Δείτε βίντεο
- Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν πως στόχος της πρόσφατης απόπειρας επίθεσης ουκρανικών drones ήταν η κατοικία Πούτιν
- Μ.Χαρακόπουλος: Θετικές οι προοπτικές για τη χώρα αν διατηρηθεί η σταθερότητα









