«δεν θα δεχτώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας» σημειώνοντας πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας αλλά και στην πορεία της γειτονικής χώρας για την ένταξή της στην Ε.Ε.
«Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον Φρέντι Μπελέρη. Πήγα στην Χειμάρρα, ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή, και δεσμεύτηκα ότι η Ελλάδα θα παραμένει πάντα αρωγός στην ελληνική εθνική μειονότητα. Το έχω καταστήσει σαφές αυτό στον Αλβανό πρωθυπουργό» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα γνωρίζει πολύ καλά η Αλβανία ότι αν μια τέτοια πολιτική συνεχιστεί θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της προς την ΕΕ. Δεν θα δεχτώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της μειονότητας και μάλιστα 48 ώρες πριν τις εκλογές. Θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις και στον δρόμο της προς την ΕΕ που εμείς είχαμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο