Αγωγός πετρελαίου Druzhba: Καταγγελία για επίθεση στη βασική αρτηρία μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη!!!

Οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου μέσω του σοβιετικού αγωγού που φέρεται να επλήγη δεν έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση της διαδρομής εν μέσω των ευρύτερων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Επίθεση στον αγωγό πετρελαίου Druzhba κατήγγειλε η ρωσική εταιρεία πετρελαιαγωγών Transneft, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η εταιρεία έκανε λόγο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑSS και όπως αναμεταδίδει το Reuters, για τρομοκρατική επίθεση ενώ σημειώνει πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο αγωγός Druzhba, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς πετρελαίου στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πετρελαιαγωγών στον κόσμο. Άρχισε να λειτουργεί το 1964 και παραμένει σε λειτουργία.

Πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγωγός για την Ευρώπη

Μεταφέρει πετρέλαιο περίπου 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής Ρωσίας σε σημεία στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το δίκτυο διακλαδίζεται επίσης σε πολυάριθμους μικρότερους αγωγούς για να παραδώσει το προϊόν του σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Το όνομα «Druzhba» σημαίνει «φιλία», υπονοώντας το γεγονός ότι ο αγωγός προμήθευε πετρέλαιο στις διψασμένες για ενέργεια δυτικές περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης, στους «αδελφούς σοσιαλιστές συμμάχους» της στο πρώην σοβιετικό μπλοκ και στη δυτική Ευρώπη.

Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη κύρια αρτηρία για τη μεταφορά ρωσικού (και καζακικού) πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί