Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Ρωσία θα «κυριαρχήσει» στη μάχη κατά των «ιμπεριαλιστών», όπως τους χαρακτήρισε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, με τα σχόλιά του να φαίνεται ότι έχουν στόχο την Ουκρανία και τους Δυτικούς υποστηρικτές της, όπως οι ΗΠΑ.
Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στενότερες σχέσεις με το Κρεμλίνο και στήριξε τη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι στην Ουκρανία.
«Στέλνουμε θερμές ευχές σε εσάς, τον ρωσικό στρατό και τον λαό της Ρωσίας για τον ιερό τους αγώνα να διατηρήσουν την παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το πρακτορείο, στην επιστολή που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Κιμ συνεχάρη επίσης τον Πούτιν για τη σημερινή επέτειο της Ημέρας της Νίκης, που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, λέγοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προστατεύει την «αυτονομία» και την «σταθερότητα της περιοχής».
(απεμπε – απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βορίζια Ηρακλείου: Νέο μπαράζ ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και οχήματα
- Κάθειρξη οκτώ ετών σε καθηγητή ΤΕΙ για χρηματισμό από σπουδαστές του
- Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κανέα ρήγμα ανάμεσα σε Πούτιν και Λαβρόφ
- Κοντογεώργης: «Τις επόμενες ημέρες, πολύ άμεσα, θα παρουσιασθεί μια συνολική δέσμη μέτρων
- Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο…ενθουσιασμένος με Μαμντάνι! BINTEO
- Η πολεμική ταινία του Μελ Γκίμπσον που παίζει τώρα στο Netflix ενθουσίασε το διαδίκτυο, vid
- Γιώργος Αυτιάς: Τι δήλωσε στην ΕΕ για την Τουρκία
- Σε ετοιμότητα ο ΟΑΣΘ για τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης λόγω της προσωρινής διακοπής του Μετρό
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο
- «Πρώτα η Τσεχία»! Κατέβηκε η ουκρανική σημαία από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας, vid









