Επτά μήνες αφότου ξεκίνησε η δίκη της, τον περασμένο Οκτώβριο, η 33χρονη κατηγορουμένη είχε σήμερα για πρώτη φορά την ευκαιρία να πάρει τον λόγο στο δικαστήριο. Την εποχή των γεγονότων ήταν νοσηλεύτρια στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Κάουντες οφ Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία. Αρνείται όμως ότι εμπλέκεται στις επτά δολοφονίες μωρών και τις δέκα απόπειρες που της καταλογίζονται.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, σκότωσε τα μωρά εγχέοντας τους αέρα στις φλέβες ή με ενέσεις ινσουλίνης.
Ντυμένη στα μαύρα, η Λούσι Λέτμπι είπε ότι αισθάνθηκε «αποκαρδιωμένη» όταν πληροφορήθηκε ότι την υποψιάζονταν, το 2016. «Δεν το πίστευα, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κατηγορηθώ για κάτι χειρότερο από αυτό», είπε, εξηγώντας ότι «ήθελε πάντα να εργαστεί με παιδιά» και ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που φοίτησε στο πανεπιστήμιο.
Όταν ρωτήθηκε από τον συνήγορό της, τον Μπεν Μάιερς, επέμεινε ότι ποτέ δεν έκανε κακό στα βρέφη: «Ήταν αντίθετο με την ιδιότητά μου ως νοσοκόμας», είπε, τονίζοντας ότι «η δουλειά μου ήταν η ζωή μου» και «ο κόσμος της σταμάτησε» όταν την έδιωξαν από το τμήμα νεογνολογίας.
Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησε να εξηγήσει τις σημειώσεις που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. «Δεν μου αξίζει να ζω. Τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίσω. Είμαι ένας φρικτός, κακός άνθρωπος. Είμαι το κακό. Το έκανα», έγραφε σε αυτά τα σημειώματα. Σήμερα υποστήριξε ότι τα έγραψε επειδή «είχε την εντύπωση πως έκανε κάτι κακό». «Πίστευα ότι ήμουν φρικτή (…) έκανα λάθη χωρίς να το ξέρω», είπε.
Η 33χρονη επέμεινε ότι τα κείμενα αυτά δεν ήταν ομολογία αλλά τα συνέταξε ενώ βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









