Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι υφιστάμενες εν λειτουργία ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ θα μπορούν να διασυνδέονται με τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT/POS), προκειμένου να μεταδίδουν σε αυτό το ποσό πληρωμής με κάρτα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η έκδοση της σχετικής απόδειξης.
Επίσης, στην απόφαση καθορίζονται προδιαγραφές για την διαβίβαση συμπληρωματικών πληροφοριών από τους ΦΗΜ προς την ΑΑΔΕ, σχετικές με την πληρωμή με κάρτες, και για τη δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού χωρίς την επιτόπια επίσκεψη τεχνικού.
Για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 100.000 Euro, ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της αναβάθμισης ορίζεται η 30.06.2023, ενώ για τις επιχειρήσεις που ο κύκλος εργασιών υπερβαίνει τις 100.000Euro, ορίζεται η 31.07.2023.
Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί μηχανισμοί (ΕΑΦΔΣΣ) δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα αναβάθμιση, καθότι έχουν ήδη εκδοθεί προδιαγραφές για κατασκευή νέου τύπου μηχανισμών (ΦΗΜΑΣ). Η ΑΑΔΕ είναι σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς για να καθορισθεί το πλάνο μετάβασης στους νέου τύπου μηχανισμούς το συντομότερο δυνατόν.
Στόχος της ΑΑΔΕ είναι, εντός του 2023, όλες οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με σύγχρονους ΦΗΜ, οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για τις συναλλαγές λιανικής που θα πραγματοποιούν, με δυνατότητα διασύνδεσης με POS για πληρωμή με κάρτα.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J