Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια απειλή που δεν θεωρείται πολύ αξιόπιστη, ωστόσο λαμβάνεται «πολύ σοβαρά» από τις αρχές. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ξεκίνησε έρευνα, το Κέντρο Κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση και η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα οι περιπολίες ενισχύονται, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ήρθε σε επαφή η Le Soir, ένας άνδρας επικοινώνησε πρόσφατα με την Κομισιόν δύο φορές μέσω email. Το πρώτο email της 16ης Φεβρουαρίου δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, το δεύτερο, το οποίο στάλθηκε στις 3 Μαρτίου, ήταν απειλητικό μήνυμα το οποίο ανέφερε στα ρωσικά:
«Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ». Το email καταλήγει με μια συγκεκριμένη απειλή: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ Yser και Rogier».
Η αστυνομία διενήργησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερεύνησαν τους σταθμούς του μετρό: «Το πήραμε πολύ σοβαρά υπόψη, πραγματοποιήσαμε ελέγχους με αστυνομικούς σκύλους ικανούς να ανιχνεύουν εκρηκτικά που αποδείχθηκαν αρνητικοί, αλλά παραμένουμε πολύ προσεκτικοί. Οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες αυτής της απειλής βομβιστικής επίθεσης».
Από την πλευρά της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου, και καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των ΗΠΑ.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
Κύρια Θέματα

















