Ζελένσκι: Αυτό θα γίνει αν πάρει το Μπαχμούτ, η Ρωσία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε πως εάν καταλάβει την Μπαχμούτ, την πόλη που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο εξαιρετικά αιματηρω΄ν μαχών εδώ και μήνες, ο ρωσικός στρατός θα έχει «ελεύθερο τον δρόμο» για να προσπαθήσει να κυριεύσει και άλλες πόλεις στο Ντονμπάς -την ανατολική Ουκρανία-, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μεταδόθηκε σήμερα.

«Κατανοούμε πως μετά το Μπαχμούτ, μπορεί να πάνε πιο μακριά. Μπορεί να πάνε στην Κραματόρσκ, μπορεί να πάνε στη Σλοβιάνσκ, ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για τους Ρώσους (…) προς άλλες πόλεις της Ουκρανίας», είπε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Αυτό έχει στρατηγική σημασία για εμάς», επέμεινε ο ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατός του παραμένει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πόλη.

Ο ρωσικός στρατός κλιμακώνει την επίθεση για την κατάληψη του Μπαχμούτ, κρίνοντας πως η πόλη έχει κρίσιμη σημασία για τη συνέχεια αυτής που το Κρεμλίνο βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», παρά τη σκληρή ουκρανική αντίσταση.

Το Μπαχμούτ «είναι σημαντικός κόμβος (των γραμμών) άμυνας των ουκρανών στρατιωτών στο Ντονμπάς», σχολίασε χθες ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η κατάληψή της θα επιτρέψει να διεξαχθούν νέες επιθετικές επιχειρήσεις σε βάθος», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε.

newpost/intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί