Δύο υπάλληλοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού έπεσαν θύματα απαγωγής το Σάββατο στο Μάλι, όπως ανακοίνωσε η αποστολή της ΔΕΕΣ στην αφρικανική χώρα.
«Επιβεβαιώνουμε την απαγωγή δύο συναδέλφων μας, το πρωί, μεταξύ των πόλεων Γκάο και Κιντάλ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας την παρουσία της στο Μάλι εδώ και 32 χρόνια.
Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα ή την εθνικότητα των απαχθέντων, ζητώντας «να μην υπάρξουν εικασίες» για το περιστατικό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσπάθειες για τη διευθέτηση της κρίσης και την απελευθέρωση των ομήρων το συντομότερο δυνατό.
Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οι συγκρούσεις μαίνονται σε αρκετές περιοχές του Μάλι, ιδίως σε εκείνες όπου οι τζιχαντιστές έχουν εδραιώσει την παρουσία τους, ενώ οι απαγωγές αμάχων (μεταξύ αυτών αλλοδαποί) αποτελούν συχνό φαινόμενο. Τα κίνητρα των απαγωγέων ποικίλλουν, από εκβιασμούς για την καταβολή λύτρων έως πράξεις αντεκδίκησης.
Τον προηγούμενο μήνα, ένας γιατρός του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που είχε πέσει θύμα απαγωγής, αφέθηκε ελεύθερος.
(newsbeast. gr / pixaba)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας- Έγιναν 5 συλλήψεις
- Λευκός Οίκος: Νέος κανονισμός για την πρόσβαση δημοσιογράφων
- Ο Τραμπ αποκάλυψε το ανακαινισμένο μπάνιο του υπνοδωματίου Λίνκολν
- Γερμανία: Εντοπισμός… drone προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Νοεμβρίου
- Social media και παιδιά: Τι ζητάει η κυβέρνηση από τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες
- Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Καιρός σήμερα: Αίθριος με μεμονωμένες καταιγίδες – Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
- Νέο μπλόκο των διεθνιστών στον Τραμπ που αφορά τις εκλογές
- Στην Ελλάδα καταφθάνει σήμερα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ









