«Στη διάρκεια της νύκτας οι αρχές του Κιέβου προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθούν εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών στην επαρχία Κρασνοντάρ και στη Δημοκρατία της Αντιγκέα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα απώθησαν τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα τα drones να βγουν εκτός πορείας και να μην πλήξουν τους στόχους τους.
«Και τα δύο drones έχασαν τον έλεγχο και βγήκαν από την πορεία τους. Το ένα έπεσε σε έναν αγρό κα το άλλο (…) δεν έπληξε τον στόχο του», πρόσθεσε.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην επαρχία Κρασνοντάρ, λίγη ώρα αφού drone εθεάθη να πετά πάνω από την περιοχή.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, οι αρχές άλλης ρωσικής επαρχίας, του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχαν επισημάνει ότι καταρρίφθηκε ουκρανικό drone. Από το περιστατικό αυτό «δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές», έγραψε στο Telegram ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ.
Εξάλλου τα συντρίμμια τριών drones εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε δρόμους του Μπέλγκοροντ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.
Τέλος ένα drone καταρρίφθηκε σήμερα στην περιοχή της Μόσχας, το οποίο πιστεύεται ότι είχε στόχο να πλήξει μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αντρέι Βορομπιόφ.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά σε έναν σταθμό διανομής φυσικού αερίου στην πόλη Κολόμνα, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Ο Βορομπιόφ επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις υποδομές, αλλά ούτε και θύματα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνόπουλα συγκινούν ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου
- Βίντεο από ιρανικό πύραυλο να χτυπάει δρόμο του Τελ Αβίβ
- Συνεδρίαση περίπου 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού με σκοπό την εγγύηση της ασφάλειας του Στενού του Ορμούζ
- Μήνυμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας
- Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξελίσσονται και μεταρρυθμίζονται με νέα συστήματα και νέες αντιλήψεις
- Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση αμερικανικού αεροπλανοφόρου
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας – Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
- Ελληνόπουλα παρελαύνουν περήφανα στην Χειμάρρα, vid
- Μηχανή οπτικής διαλογής ξεχωρίζει τις πέτρες από τις πατάτες σε χρόνο ρεκόρ (Vid)
- Μ. Χαρακόπουλος από το Σίδνεϊ: Γεμάτοι υπερηφάνεια για τον αγνό πατριωτισμό των ομογενών της Αυστραλίας









