Οι Έλληνες εφοπλιστές αδιαφορούν για τις διεθνιστικές πρακτικές της κυβέρνησης και την τυφλή υπακοή στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο με την Ρωσία, προκαλώντας ταυτόχρονα φτώχεια στην Ευρώπη.
Όπως μεταδίδεται, τα ελληνικής και κινεζικής ιδιοκτησίας χύδην φορτηγά πλοία είναι εκείνα, τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα από τα πέντε ρωσικά λιμάνια διακίνησης άνθρακα!
Αυτό αναφέρει η Lloyd’s List Intelligence data.
Συγκεκριμένα, από 241 πλοία που έχουν αναχωρήσει από το Ust-Luga, Vostochnyy, Vanino, Nakhodka και Taman, το 25% (!!!!!!!!!!) ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας!!!!
Ακολουθεί η Κίνα με 22%, και Νότια Κορέα με 6%, βάσει των στοιχείων.
Μεγαλύτερος προορισμός για τα φορτία ήταν η Κίνα!
Υπογραμμίζεται δε πως η πλειονότητα των χύδην φορτηγών πλοίων που ταξιδεύουν από τα μεγαλύτερα ρωσικά λιμάνια και μεταφέρουν άνθρακα ήταν panamaxes/ kamsarmaxes, ακολουθούμενα από supramax/ultramax πλοία.
Αξιοσημείωτο είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την αγορά, την εισαγωγή ή μεταφορά άνθρακα και άλλων στερεών ορυκτών καυσίμων από το Ρωσία από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, σε πλαίσιο του πέμπτου γύρου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά χαλάρωσε τους περιορισμούς τον Σεπτέμβριο.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
Κύρια Θέματα









