Η βροχή από ψάρια έπεσε στη μικρή πόλη Lajamanu, μια μικρή κοινότητα στην άνυδρη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.
Εντύπωση προκαλεί ότι η πόλη βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτογραμμή.
«Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει την κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή», είπε στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος της πόλης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου. «Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα και ψάρια να πέφτουν», πρίσθεσε.
Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ Τζεφ Τζόνσον διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. Η βροχή έγινε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Πολλά από τα ψάρια ήταν ζωντανά.
Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί. Η πόλη δέχθηκε βροχή από ψάρια τη δεκαετία του 1980, το 2004 και το 2010. Την τελευταία φορά που συνέβη, τα ψάρια που έπεσαν πάνω από την πόλη ήταν του ίδιου είδους.
Το Lajamanu βρίσκεται πολύ μακριά από κάθε μεγάλο όγκο νερού και στην άκρη μιας ερήμου. Σύμφωνα με άλλη θεωρία λέει ότι το ψάρι δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά έφτασε στην πόλη μετά από πλημμύρα.
Ασυνήθιστο αλλά όχι πρωτοφανές
Το φαινόμενο της πτώσης ψαριών από τον ουρανό είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες. Ο ακριβής λόγος για αυτό το φαινόμενο δεν είναι γνωστός, αλλά μια βασική θεωρία προτείνει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.
«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν πρακτικά από το νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue. «Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να “βρέχει” βατράχους (ή άλλα πλάσματα) από τον ουρανό».
(protothema – pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνέβη και αυτό στην Κίνα! Ρομποτόσκυλο βγάζει βόλτα… αληθινό σκύλο, vid
- Επίδομα Παιδιού: Ποιά μέρα κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Eurostat: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
- Παραδοχή Πιερρακάκη για ΕΛΤΑ: Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωσή τους
- ΟΗΕ κατά ΗΠΑ για τα πλήγματα εναντίον υπόπτων εμπόρων ναρκωτικών
- Ρωσία και Κίνα ξέρουν τι σχεδιάζεται εναντίον τους
- Συναινούν στην έκδοσή τους στην Κύπρο οι δύο 28χρονοι για τη δολοφονία 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία
- Προσωρινά μη διαθέσιμη η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Α.Π.Δ. οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ
- Boυλή: Διαβιβάστηκε νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη
- Χρυσοχοΐδης: Τι ανέφερε από την Αλεξανδρούπολη για την ενδοοικογενειακή βία
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					