Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε χθες, 22 Φεβρουαρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε 404.157 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 242,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα καταβολή έως τις 28 Απριλίου».
Παράλληλα σημείωσε ότι «την τρέχουσα περίοδο, το επίδομα θέρμανσης, μετά την αύξηση του χορηγούμενου ποσού και της περιμέτρου των δικαιούχων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου.
Παράλληλα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένο για τους καταναλωτές, χάρη στην επιδότηση στην αντλία, η οποία συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και ανέρχεται στα 12 λεπτά ανά λίτρο (15 λεπτά, με ΦΠΑ)».
Και κατέληξε, «με τα δύο αυτά, στοχευμένα, μέτρα, συνολικού δημοσιονομικού κόστους 520 εκατ. ευρώ, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει, έμπρακτα, για ακόμα μία φορά ότι στηρίζει αποτελεσματικά και γενναία τους πολίτες – ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους – έναντι των δυσκολιών που έχουν προκαλέσει, διεθνώς, οι πολυ-επίπεδες, εξωγενείς κρίσεις».
(απεμπε – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ τα ξημερώματα – Νεκρή μία 45χρονη, δύο τραυματίες
- Τα «καλύτερα παιδιά»! Στην… παγκόσμια ελίτ των δικτύων 5G η Ελλάδα
- Διαδικτυακές δημοπρασίες: Ποια αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν
- Το διαδίκτυο λάτρεψε τον πιλότο για την ρομαντική χειρονομία στην γυναίκα του! vid
- Β. Σπανάκης από Ρόδο: Τα 228 έργα στα Δωδεκάνησα, με προϋπολογισμό τα 110 εκατ. ευρώ, είναι έργο της ΝΔ
- Άννα Διαμαντοπούλου: Οι ευχές για “Καλές Απόκριες” και το ζεϊμπέκικο στις Τζιτζιφιές, vid
- Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει συνθηκολογήσει ακόμα
- Μιλάνο – Κορτίνα: Όταν γλιστράς στην πίστα σκι και μετά…δεν έχει σταματημό! Viral βίντεο
- Καλοκαιρινά VS χειμερινών ελαστικών: Το «πείραμα» που έγινε viral – vid
- Αγοραπωλησία ακινήτων στην Ελλάδα: Ο δωδεκάλογος μίας επιτυχημένης συναλλαγής









