Διαθρησκειακή προσευχή για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας οργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον. Η σύναξη προσέφερε μια ευκαιρία στους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες, αλλά και στις κοινότητες της διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες να προσευχηθούν με αλληλεγγύη για την ανακούφιση των πληγέντων, καθώς και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης και αποκατάστασης.
«Αυτός ο καταστροφικός σεισμός μας έχει φέρει όλους πιο κοντά, αλληλέγγυους στα θύματα της καταστροφής, με πολλές ελπίδες που ενισχύονται αντικρίζοντας τα φωτεινά πρόσωπα όλων των θυμάτων που ακόμη ανασύρονται ζωντανά από τα συντρίμμια. Όταν οι διασώστες, σκάβοντας συνεχώς με κάθε μέσο στα ερείπια και τα συντρίμμια προσδιορίσουν αυτή την αδύναμη φωνή που ψιθυρίζει για βοήθεια και τελικά καταφέρουν και διασώσουν τους θαμμένους και παγιδευμένους κάτω από τα χαλάσματα, κανένας δεν ρωτά ποιος είναι μουσουλμάνος ή χριστιανός, εβραίος ή άθεος, από ποιο έθνος ή ποια φυλή. Κανείς δεν ζητά να βρει το κίνητρο ή την αιτία», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Το παρών στη Διαθρησκειακή προσευχή έδωσαν πολλοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, κ. Hasan Murat Mercan, η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρέσβης της Μολδαβίας, κ. Viorel Ursu, η αναπληρώτρια διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρία Σαββίδου, ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της Πρεσβείας της Ουκρανίας, κ. Yaroslav Brisiuck, ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Αρμενίας στις ΗΠΑ, κ. Arakel Semirjyan, και ο δεύτερος γραμματέας της Πρεσβείας της Ιορδανίας, κ. Raad Elfawair.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιστήμονες στην Καλιφόρνια έπιασαν για πρώτη φορά τη σπάνια κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα – ΦΩΤΟ
- Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
- Τραμπ: Τα μέλη του “Συμβουλίου Ειρήνης” έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 5 δις δολάρια για τη Γάζα
- Χ. Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Αττική: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου – Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση
- Λήμνος: Υποχώρησε από την κακοκαιρία το οδόστρωμα στην παραλιακή οδό Αγίου Ιωάννη Κάσπακα
- Mε δημόσια δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη
- Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι»: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΑΑΔΕ
- Ρωσία και Ευρώπη: Κάτι που το Κρεμλίνο ενδεχομένως θα ήθελε
- Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτόνομο την εκλογική μάχη – Τι πρότεινε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση









