Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open υπενθυμίζοντας ότι σήμερα χρησιμοποιείται μικρότερη γραμματοσειρά για την τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου.
Ο αναπληρωτής υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Ελέγχουμε την αισχροκέρδεια με περιορισμό του ποσοστού κέρδους. Δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση στην αγορά, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια.
Ελέγχουμε πάντα για αισχροκέρδεια με αναγωγή στη τιμή μονάδος είτε δηλαδή στο κιλό ή το λίτρο. Αυτό που θα διορθώσουμε προς διευκόλυνση των καταναλωτών είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου. Στόχος μας ήταν και είναι η προστασία των καταναλωτών και η στήριξη των συμπολιτών μας σε αυτή την κρίση ακρίβειας Πούτιν που ροκανίζει τα εισοδήματα όλων των συμπολιτών μας».
(newsit – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο
- e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας Υποβολής ΑΠΔ Ιανουαρίου 2026









