Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αναβλήθηκαν επ’ αόριστον κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο, RIA Novosti.
«Μετά από αίτημά μας, ο τριμερής μηχανισμός μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας ακυρώθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του μηχανισμού επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο.
Την οργή της Άγκυρας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει το κάψιμο ομοιώματός του έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη. Με βάση αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Σουηδία δεν μπορεί να περιμένει τη στήριξη της Τουρκίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, βάζοντας και πάλι το ζήτημα του «βέτο» στο τραπέζι.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας