Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθός αναφέρει: «Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό Υγείας, ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται: Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο.
Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ‘ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία! Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα.
Γιατί είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι η ΝΔ και κ. Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου. Και ταυτόχρονα αποτελεί πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που για 1η φορά άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και στο Φάρμακο και ”θωράκισε” θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική (Αξιολόγηση – Διαπραγμάτευση νέων φαρμάκων, νέο διαφανές πλαίσιο τιμολόγησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενίσχυση του ΕΟΦ-ΙΦΕΤ), υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών!».
Καταλήγοντας, ο Αν.Ξανθός απευθύνεται στον υπουργό Υγείας: «Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί. Ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει ”λάσπη” γιατί, 1. δεν πείθει κανένα 2. εκτίθεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και 3. δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενισχύοντας την κατακραυγή της κοινωνίας».
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









